top of page

Kjelt Ostendorf

Basgitaarles

Kjelt is een bevlogen muzikant die zijn liefde voor muziek graag met je deelt. Hij speelt in veel verschillende bands en geeft al een lange tijd les, maar uiteraard ook hier bij Your Song!

Naast basgitaarles geeft Kjelt ook piano-, contrabas- en gitaarles.

Muziek maken is leuk! De lessen van Kjelt zijn zodanig dat je, naast dat je heel veel leert, ontzettend veel plezier hebt in het leren bespelen van je instrument. Je leert al heel snel nummers te spelen die je zelf leuk vindt. Daarnaast zal hij je ook zeker prikkelen om nieuwe dingen te proberen en je muzikaal te verbreden. Tijdens de muziekles zal er ook aandacht zijn voor theorie en voor wie het wil noten lezen, maar altijd om de praktijk te ondersteunen. In de lessen zal ook veel samen gespeeld worden, want muziek maken met elkaar is misschien wel het allerleukste! Kjelt is super allround en geeft gitaarles, basgitaarles, contrabasles en pianoles. Met deze kennis leert hij je niet alleen je instrument te bespelen maar ook wat je functie is in een band.

De bassist Kjelt brengt altijd wat extra’s mee naar het podium. Naast de be­geleidende rol die een bassist doorgaans heeft, weet Kjelt altijd nog de band te ver­rassen met een gave fill, een nieuwe wending, een tweede stem of een danspasje. Kjelt is breed inzetbaar door zijn grote stijl­kennis, zijn goed ontwikkelde sight reading en zijn beheersing van meerdere instrumenten. Hij speelt zowel 4- als 5-snarige basgitaar, gefret en fretless, contrabas en synthbas. Zijn grootste liefde is (momenteel) de ‘old school’ 4-snarige jazzprecision bas.

In 2022 heeft Kjelt met zijn band Harlem Lake de European Blues Challenge gewonnen.

 

bottom of page