top of page

Max de Bree

Gitaar & Basgitaar

Vanaf jongs af aan ben ik al verliefd op muziek en is het heel belangrijk in mijn leven.
Ik begon aan het eind van de basisschool met gitaarlessen en heb nooit omgekeken. In het begin hield ik me vooral bezig met bands als Nirvana, Metallica en The White Stripes. De energie en attitude die hierbij kwam kijken sprak me enorm aan.
Naarmate ik me verder ontwikkelde werd mijn smaak ook steeds uitgebreider, van oude blues tot punk, van metal naar pop-rock en uiteindelijk zelfs jazz.
Mijn huidige inspiraties als gitarist reiken van Pink Floyd tot The Smiths, van Nirvana tot John Mayer.

In 2016 begon ik mijn studie aan de muziekopleiding PACT+ in Amsterdam. Hier heb ik samen met klasgenoten de alternatieve-rock band Panthause opgericht waarmee we een EP hebben uitgebracht, maar uiteindelijk na 4 jaar toch zijn gestopt. Ik heb mezelf in deze band ook ontwikkeld als songwriter en vond het tof om alle nummers met energie en intentie op het podium te performen.

Daarna ben ik in 2019 begonnen te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Ik kreeg hier les van verschillende (gitaar)docenten die me super veel hebben aangeleerd en geinspireerd. Ik heb enorm veel lol en passie in het spelen, schrijven en performen van verschillende gitaarpartijen en hou me veel bezig met het zoeken naar goede en interessante gitaar sounds.

Ik kan een mooie consistente gitaarsound goed waarderen, maar ik hou ook zelf erg van gekke gitaargeluiden die veel inspiratie kunnen bieden.

In lessen vind ik het belangrijk dat leerlingen kunnen doen wat ze zelf gaaf vinden. Uiteindelijk gaat muziek maken (en dus gitaarspelen) om je passie uiten en spelen wat je leuk vindt!
Daar ga ik graag samen met de leerling naar op zoek. Hierdoor blijven de lessen niet alleen leuk maar ook goed aangepast op de ontwikkeling van de leerling zelf.

Naast het leren van liedjes spelen kan ik ook helpen met songwriting, vinden van goede gitaarsounds en zelfs muziektheorie!

Zelf ben ik op dit moment actief in verschillende bands, waaronder Indie-rock band Goodboy Club en Grunge band Melt, als gitarist/songwriter, en uiteraard gitaardocent!

Hopelijk zie ik je snel in de les!

 

bottom of page