top of page

Tim Bakker

Saxofoonles

De saxofoon is toch het mooiste instrument dat er is :)

Muziek is de rode draad in Tim zijn bestaan. Als klein, nieuwsgierig jongetje luisterde hij uren naar alle bandjes (lang geleden ;-) ) die er te vinden waren van Bassie & Adriaan tot aan Earth Wind & Fire. Hij realiseerde zich toen natuurlijk niet dat zijn passie later, mede dankzij de Vrije School, ook zijn beroep zou worden. Tim werd in 2007 aangenomen op het Conservatorium in Haarlem, voorheen Alkmaar. Hij studeerde saxofoon, pop/sessie. Onder de noemer 'Leading Performer' sloot hij deze studie in 2011 met drie 8-en af.

 

Gedurende deze vier jaar ontdekte hij de ware muzikant die in hem verscholen zat. Als groot muziekliefhebber heeft deze van oorsprong Alkmaarder zich verdiept in verschillende stijlen. Soul, pop, dance en funk zijn de genres waar hij zich het meeste bij thuis voelt.

 

Tijdens de opleiding ontvlamde zijn liefde voor Jazz en die is onmogelijk te doven. Hij laat zich dan ook graag inspireren door o.a.: Candy Dulfer, David Sanborn, Eric Marienthal, Kenny Garret, Cannonball Adderley, Eddie Harris en Michael Brecker. Tim heeft inmiddels al behoorlijk wat podiumervaring opgebouwd en gespeeld met verschillende artiesten als Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Alain Clark, Boris, Justine Palmelay, Carlo de Wijs.

In 2012 is Tim samen met Nicole deze mooie Popschool gestart. Tim regelt alles achter de schermen terwijl Nicole het aanspreekpunt op de locatie is.

Wil je meer weten over de saxofoonles les en of lesvormen, klik dan even door.

​Hopelijk zie ik ik je snel in de les!​​

 

bottom of page