top of page
Popvoice zanggroep small.jpg

Groepsles zang

Alkmaar, Heerhugowaard e.o.

Popvoice.jpeg

Zangles bij de Popschool

Zing jij graag en zou je het leuk vinden om dit samen met je leeftijdsgenoten te doen? 

In de groepslessen zang werken we samen aan bewustwording van zangtechnische vaardigheden als ademhaling, tekstinterpretatie, stemtechnieken, presentatie en samenzang. Het repertoire is up to date en aansluitend op de leeftijdscategorie van de groep. Een laagdrempelige manier om met zanglessen te starten of je stem verder uit te bouwen!

De zanglessen worden gegeven in Sint Pancras makkelijk en snel te bereiken vanuit Alkmaar en Heerhugowaard.

Zingen in een groep die bij jou past!

Als je wilt komen zingen in een groep of koor, plannen we altijd eerst een proefles in. Ook als je het spannend vindt, is dit een goede manier om te kijken of zingen in een groep iets voor je is. Het is uiteraard ook belangrijk dat je in een groep mee komt doen die goed bij je past. Als je je op je gemak voelt, sta je uiteindelijk veel lekkerder te zingen. 

Popkids 7-16 jaar

Je kunt bij ons komen zingen vanaf 7/8 jaar. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt of nog nooit hebt gezongen. Voor de jongste kids van 7 jaar is het wel een pré als je songteksten, die je in de les krijgt, kunt lezen.

Ben je al iets verder, dan kun je aansluiten bij een oudere groep. Hier besteden we bijvoorbeeld meer aandacht aan engelstalige nummers en gaan we dieper in op de tekstbeleving en meerstemmigheid.

 

De zanggroepen repeteren op woensdagmiddag:
 

Groep 1 14.45 uur 7-9 jr

Groep 2 15.30 uur 10-12 jr

Groep 3 16.40 uur 13-16 jr

Popvoice 17+ jaar (donderdag 19.30-20:30 uur)

Voor de tieners en jongeren hebben we een aparte leeftijdscategorie. In deze groep is het fijn als je al zangervaring hebt. In deze groep besteden we naast alle zangtechnieken ook meer aandacht aan toffe meerstemmige arrangementen en performance. Mocht je twijfelen over je stem, maar wil je wel graag in een groep zingen, kun je eerst een proefles of enkele losse lessen volgen. 

Praktische info

Onze zanggroepen krijgen wekelijks 45 mintuten les. Het is iedere week op dezelfde dag en tijd zodat je daar rekening mee kunt houden in je agenda. Uiteraard is het belangrijk dat je zo veel mogelijk aanwezig bent tijdens de lessen. Het instuderen van je teksten is ook belangrijk om je zo beter te kunnen focussen op je zang. Je lichaam is je instrument en dit moet goed getraind worden om uiteindelijk gecontroleerd en ontspannen te kunnen zingen. Je verbindt je voor minimaal 6 maanden aan de groepslessen. 

 

Je kunt de wekelijkse groepslessen volgen vanaf €30 per maand. 

The Voice!

Wist je dat onze zangleerling Mikki in het laatste seizoen 5e is geworden bij de Voice of Holland? Zij is ook bij ons begonnen in een zanggroep :). Ook deden zanggroep leerlingen: Ceder, Noa en Sofie mee aan The Voice Kids en het Junior Songfestival.

Zangles Alkmaar
groepsles zang Alkmaar
zanglessen kinderen alkmaar

Songs van NU!


We kiezen leuke, afwisselende songs uit die bij elke leeftijds groep goed passen. We wisselen engelstalige nummers af met nederlandstalige nummers uit de top 40. Soms veranderen we de tekst of maken we een eigen vertaling van een nummer. Hierdoor blijven de nummers origineel en gevarieerd.

Optreden!?

Voor de leerlingen die het leuk vinden organiseren we verschillende voorspeel mogelijkheden gedurende het jaar. Dit is dé kans om familie en vrienden uit te nodigen om te komen kijken naar wat je hebt geleerd tijdens de lessen. Ook is het mogelijk om samen met andere leerlingen op te treden wat uiteindelijk het allerleukste is naar ons idee. 

Check ook de videoclip die we eind 2023 hebben opgenomen met de Popvoice groep!

bottom of page