zangles kinderen

Groepsles zang

Alkmaar, Heerhugowaard e.o.

Groepsles zang Alkmaar

Zangles bij de Popschool

Zing jij graag en zou je het leuk vinden om dit samen met je leeftijdsgenoten te doen? 

In de groepslessen zang werken we samen aan bewustwording van zangtechnische vaardigheden als ademhaling, tekstinterpretatie, stemtechnieken, presentatie en samenzang. Het repertoire is up to date en aansluitend op de leeftijdscategorie van de groep. Een laagdrempelige manier om met zanglessen te starten!

De zanglessen worden gegeven in Sint Pancras makkelijk en snel te bereiken vanuit Alkmaar en Heerhugowaard.

Songs van NU!


We kiezen leuke, afwisselende liedjes uit die bij elke leeftijds groep goed passen. We wisselen engelstalige nummers af met nederlandstalige nummers uit de top 40. Soms veranderen we de tekst of maken we een eigen vertaling van een nummer. Hierdoor blijven de nummers origineel en gevarieerd.

Optreden!?

Voor de leerlingen die het leuk vinden organiseren we verschillende voorspeel mogelijkheden gedurende het jaar. Dit is dé kans om familie en vrienden uit te nodigen om te komen kijken naar wat je hebt geleerd tijdens de lessen. Ook is het mogelijk om samen met andere leerlingen op te treden wat uiteindelijk het allerleukste is naar ons idee. 

Begint het al te kriebelen?

Zangles Alkmaar
Zangles kinderen Alkmaar
groepsles zang Alkmaar

Zangles in een groep die bij jou past!

Als je wilt komen zingen in een groep, plannen we altijd eerst een proefles in. Ook als je het nog wat spannend vindt, is dit een goede manier om te kijken of zingen in een groep iets voor je is. Het is uiteraard ook belangrijk dat je in een groep mee komt doen die goed bij je past. Als je je op je gemak voelt in een groep sta je uiteindelijk veel lekkerder te zingen. 

Popkids 7-13 jaar

Je kunt bij ons komen zingen vanaf 7/8 jaar. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt of nog nooit hebt gezongen. Aan de hand van de proefles kijken we in welke van de groepen je het beste past. Voor de jongste kids van 7 jaar is het wel een pré als je songteksten, die je in de les krijgt, kunt lezen.

Ben je al iets verder, kun je aansluiten in de groep voor leerlingen vanaf 11 jaar. Hier besteden we bijvoorbeeld meer aandacht aan engelstalige liedjes en gaan we dieper in op de tekstbeleving en meerstemmigheid.

 

De Popkids repeteren op woensdagmiddag:

Groep 1 14.30 uur 9-11 jr

Groep 2 15.15 uur 7-9 jr

Groep 3 16.30 uur 11-14 jr

Popvoice 14-19 jaar (donderdag 19.30 uur)

Voor de tieners hebben we een aparte leeftijdscategorie. In deze groep is het fijn als je al een basiskennis hebt of enige zangervaring.In deze groep besteden we naast alle zangtechnieken ook meer aandacht aan meerstemmige samenzang en performance. Mocht je twijfelen over je stem, maar wil je wel graag in een groep zingen, kun je eerst een proefles en of enkele losse lessen volgen.

Praktische info

Onze zanggroepen krijgen wekelijks 45 mintuten les. Het is iedere week op dezelfde dag en tijd zodat je daar rekening mee kunt houden in je agenda. Uiteraard is het belangrijk dat je je zo veel mogelijk aanwezig bent tijdens de lessen. Net als voor het leren spelen op een instrument is oefenenen en het instuderen van je teksten ook erg belangrijk. Je stembanden zijn spieren die goed getraind moeten worden om uiteindelijk gecontroleerd en ontspannen te kunnen zingen. Je verbindt je voor minimaal 6 maanden aan de groepslessen. 

 

Je kunt de wekelijkse groepslessen volgen voor slechts €30 maand. 

The Voice!

Wist je dat onze zangleerling Mikki vorig jaar 5e is geworden bij de Voice of Holland? Zij is ook bij ons begonnen in een zanggroep :). Dit jaar deden Ceder, Noa en Sofie mee aan The Voice Kids en stonden alle drie in the Battles!