Saxofoonles Alkmaar e.o.

Ben je op zoek naar saxofoonles?

Van jazz tot pop, van klassiek tot meespelen met een DJ, Tim creëert voor ieder een unieke saxofoonles. Geen jarenlange methodes voordat je wat kunt spelen. Sterker nog in de eerste les kun je al met een liedje meespelen! Ook samenspel wordt gestimuleerd. Zowel in de lessen speelt Tim graag mee, maar ook het samenspelen met andere leerlingen proberen we te stimuleren. Het samen muziek kunnen maken is in onze ogen het leukste wat er is.

 

Voor wie?

Iedereen vanaf 7/8 jaar of ouder is van harte welkom voor saxofoonles. Er zijn voor jonge kids speciale draagbanden waarbij het gewicht van de saxofoon goed over de rug wordt verdeeld. 

Je bent nooit te oud om saxofoon te leren spelen. Nog steeds horen we vaak dat mensen het jammer vinden nooit te zijn gestart. Dit is je kans! Tim probeert elke leerling persoonlijk, op je eigen niveau en kunnen te benaderen. Wat wil je spelen en wat vooral niet. Een goede didactische ondergrond is zeer belangrijk, maar dit is slechts de basis voor een leuke les.

Ook de gevorderde speler is van harte welkom. Wil je je sound verbeteren, je timing verbeteren, kunnen improviseren met diverse toonladders en of akkoorden, aan je top tones werken?  Kom een keer langs voor een vrijblijvende proefles en ervaar het zelf.

Wat kun je verwachten?

Een standaard les bestaat uit 30 of 45 minuten. Ook kun je kiezen voor de wekelijkse 20 minuten variant, wat vooral voor de jongere kids tot 12 jaar aan te raden is. Tijdens de lessen behandelen we verschillende onderdelen en zoeken we naar een goede mix van lekker spelen en voldoende materiaal om thuis mee aan de slag te kunnen.

Ook als je nog op zoek bent naar een saxofoon kan Tim je helpen met de ins en outs voor het uitzoeken van een nieuw of vintage instrument. Wij werken samen met diverse muziekwinkels waardoor je vrij snel kunt starten met bijvoorbeeld een goed huur instrument. 

 

Wel een belangrijke tip: Of je nu beginnend of gevorderd bent, om goed te kunnen spelen en conditie te krijgen (die heb je voor sax wel nodig) is het belangrijk dat je thuis goed oefent. 

Optreden!?

Voor de leerlingen die het leuk vinden organiseren we verschillende voorspeel mogelijkheden. We zoeken altijd naar een originele en leuk manier om dit vorm te geven. Dit is dé kans om familie en vrienden uit te nodigen om te komen kijken naar wat je hebt geleerd. Ook is het mogelijk om samen met andere leerlingen op te treden wat uiteindelijk het allerleukste is naar ons idee. 

Begint het al te kriebelen?

Waar?

Wij zijn zowel met de fiets als auto makkelijk te bereiken vanuit Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk en omgeving. Wij zijn gevestigd in Sint Pancras op het Beverplein 3 (Poppodium B3). Er is volop Gratis parkeerplek voor de deur. 

  • Popschool Facebook
  • Popschool Your Song Instagram
​Contact 

Tim Bakker & Nicole Verouden

Beverplein 3

1834 GS Sint Pancras

info@popschoolyoursong.nl