top of page
saxofoonles alkmaar heerhugowaard

Saxfoonles
Alkmaar, Heerhugowaard e.o.

saxofoonles kim

Saxofoonles bij de Popschool

Altijd al saxofoon willen leren spelen?

Vanaf je eerste noten tot aan de professionele stukken, van jazz tot pop, van klassiek tot meespelen met een DJ.. Saxofoon docent Tim creëert voor ieder een unieke saxofoonles.

Het is niet nodig om jarenlange methodes te volgen voordat je wat kunt spelen. Sterker nog, in de eerste les gaan we gelijk aan de slag en kun je al met een liedje meespelen! Ook samenspel wordt erg gestimuleerd. Zowel in de saxofoonles of tijdens verschillende voorspeel momenten met andere leerlingen. Het samen muziek kunnen maken is in onze ogen het leukste wat er is, maar dit hoeft natuurlijk niet!

Zien we je snel voor een proefles?

Wat kun je verwachten?

Een standaard saxofoonles duurt 30 of 45 minuten (wekelijks of om de week). Ook kun je kiezen voor de wekelijkse 20 minuten variant, wat vooral voor de jongere kids tot 12 jaar aan te raden is. Tijdens de lessen behandelen we verschillende onderdelen en zoeken we naar een goede mix van lekker spelen en het hebben van voldoende oefen materiaal om thuis mee aan de slag te kunnen. We proberen goed te kijken naar de wens en kunnen van de leerling.

Ook als je nog op zoek bent naar een (nieuwe) saxofoon kan Tim je helpen met de ins en outs tijdens het uitzoeken van een goed instrument. Wij werken met diverse muziekwinkels samen waardoor je vrij snel kunt starten met bijvoorbeeld een goed huur instrument. 

 

Een belangrijke tip: Of je nu beginnend of gevorderd saxofonist bent, om goed te kunnen spelen en conditie te krijgen (die heb je voor sax nodig) is het belangrijk dat je thuis voldoende tijd hebt om te oefenen of te studeren. 

Saxofoon les alkmaar
saxofoonles alkmaar
saxofoonles heerhugowaard

Leerlingen aan het woord:

Sander

Saxofoon improvisatie lessen bij Tim zijn een feestje! Tim is enthousiast en rustig tegelijk. Na jaren een beetje aangemodderd te hebben in mijn solo’s leer ik nu hoe een solo goed op te bouwen. Tim is een top docent!!

Udo

Wauw, ik had nooit gedacht dat ik weer iedere keer zo zou uitkijken naar mijn saxles bij Tim en ook iedere les kom ik er weer supertevreden vandaan. In de 9 maanden dat ik nu bezig ben heb ik zelfs al een keer met een bandje voor 250 man mogen optreden. Wie kan dat zeggen na 6 maanden? 

Waarom kiezen voor de Popschool:

Les op maat

Conservatorium geschoolde docenten

10 jaar ervaring

Leuke shows en samenspeelprojecten

Gunstige lestarieven

Vrijblijvende proefles volgen

Verschillende lesvormen mogelijk

Gratis parkeren voor de deur

Les info

Docenten

Tim

Lesdagen & Tijden

Dinsdag 14.00 - 21.30 uur 

Donderdag enkel op afspraak

Lesvormen

Privéles & duoles vanaf €43 per maand: tarieven

Voor wie is de saxofoonles geschikt?

Je bent nooit te oud om saxofoon te leren spelen. Iedereen vanaf 8 jaar of ouder is van harte welkom voor saxofoonles. Er zijn voor jonge kids speciale draagbanden waarbij het gewicht van de saxofoon goed over de rug wordt verdeeld. 

Nog steeds horen we vaak dat mensen, en voornamelijk volwassenen, het jammer vinden nooit te zijn gestart. Dit is je kans! Tim probeert elke leerling persoonlijk, op ieder niveau en kunnen te benaderen. Wat wil je spelen en wat vooral niet. Een goede didactische ondergrond is zeer belangrijk, maar dit is slechts de basis voor een leuke les.

Ook de gevorderde speler is van harte welkom. Wil je je sound (klank en toon) verbeteren, aan je timing werken, beter kunnen improviseren met diverse toonladders en of akkoorden of toptones leren spelen?  Kom een keer langs voor een vrijblijvende proefles en ervaar het zelf.

Optreden!?

Voor de leerlingen die het leuk vinden organiseren we verschillende voorspeel mogelijkheden. We zoeken altijd naar een originele en leuke manier om dit vorm te geven. Dit is dé kans om familie en vrienden uit te nodigen om te komen kijken naar wat je hebt geleerd. Ook is het mogelijk om samen met andere leerlingen op te treden wat uiteindelijk het allerleukste is naar ons idee. Niks moet alles mag.

Begint het al te kriebelen?

Waar is de Popschool?

Wij zijn gevestigd in Sint Pancras op het Beverplein 3. Snel te bereiken vanuit Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Er is volop Gratis parkeerplek voor de deur.

 

 

bottom of page